Birinci baskısını Ekim 2009 tarihinde yaptığımız İdare Hukuku kitabımızın yedinci baskısının hazırlanması diğer baskılara nazaran daha uzun sürmüştür. Bunun en önemli nedeni, bir önceki baskıdan sonra gerçekleşen Anayasa değişiklikleri ile bu değişikliklere uyum düzenlemelerinin yürürlüğe girmesinin beklenilmesidir. Zira, 16 Nisan 2017'de gerçekleştirilen Anayasa referandumu neticesinde yürütme alanında çok önemli değişiklikler yapılmış ve bu değişiklikler idare hukuku alanını derinden etkilemiştir. Bu nedenle, güncel bilginin aktarılması adına yeni baskının yapılması için yaklaşık üç yıl beklenilmiş; yeni Anayasa ve mevzuat hükümleri çerçevesinde hazırlanan bu baskı, siz okuyucuların beğenisine sunulmuştur.(ÖNSÖZDEN)
Sağlık hakkı her birey için en temel Anayasal hak olmakla hasta- hekim/sağlık kurum ve kuruluşu arasındaki ilişki ve bu alandaki uyuşmazlıklar, çözüm önerileri Tıp Hukuku alanında sorgulanmaktadır.
Tıp Hukuku Atölyesi adlı ortak çalışmamızın amacı, bu alanda ana konuları mercek altına almak, okuyucuya sağlık hizmeti alımı esnasında doğabilecek uyuşmazlık ve çözümlere hukuki bakış açısı kazandırmaktır.
Serimizin ikinci kitabı olan Tıp Hukuku Atölyesi – 2’nin bölümleri;
- Sağlıkta Arabuluculuk
- Sağlıkta Uzlaştırma
- Hatalı Tıbbi Uygulamalarda Türk Ceza Adalet Sistemine Göre Bilirkişi Raporu Nasıl Hazırlanmalıdır?
- Sağlıkta İdarenin Sorumluluğu ayrı ayrı önem taşımaktadır.
Bu nedenle serinin ikinci kitabını bu konulara ayırılmıştır. Hukukçu ve hekimlerden oluşan yazarlar, adı geçen konuların önemine dikkat çekmek ve güncel bilgiyi paylaşmak için bu çalışmayı okuyuculara sunmuşlardır.
Konu Başlıkları