"Kitabımızda; özellikle icra dairelerinde değişim ve dönüşüm için iyi bir fırsat yakaladığımız dönemde olduğumuz görülecektir.
Sistemin tıkanan tarafları, aksayan yönleri, çözüm önerileri neler olduğu, mevzuattan kaynaklanan sorunlar, personelden kaynaklı sorunlar, görev tanımı ve iş pozisyonları açısından sorunlar, sosyal statü sorunları, teşkilat kanunu sorunu, yeni modele giden yolda mutlaka kalifiye personellerin yeni modelde yer alması gerektiği sorunu, emekliliği gelmiş ve emekli olmak isteyen, teknolojiye uyum sorunu yaşayan personelin ek gösterge sorunu, icra personelinin fiziki mekan sorunu, hukuki statü sorunu, icra müdürünün tarafsızlığı sorunu, mevzuat değişikliği sorunu, yeni modele uyum sorunu, yeni modele seçilme kriter sorunu, uzmanlaşma sorunu vb. tüm sorunların ve çözüm önerilerimiz, yeni icra iflas modeli TEK İCRA PROJESİNE giden yolda icra dairelerinin sorunları ve çözüm önerilerini siz okuyucularımla paylaşmak istedim." (Tanıtım Yazısı)
"İcra iflas Hukukunun en karmaşık en sorunlu alanlarından olan harç ve vergiler, kdv, damga vergisi, tellaliye, Cezaevi Yapı Pulu Harcı, Tahsil harcı, Vazgeçme Harcı, Başvurma Harcı vb. tüm harç ve vergiler ile İcra İflas Hukukunda satış konularında genel hatlarıyla nokta çözüm yolları söz konusu bu çalışma kitabımda ele aldım.
Harç ve Vergiler, Satış Konularında, taşınır, taşınmaz, gemi, canlı hayvan, maden satışı, vb. bir çok satış türü ana hatlarıyla püf noktalarıyla uygulamadan en çarpıcı örnekleri, en dikkat çekici en güncel kararlarla desteklenerek sizlere büyük bir çabanın sonucunda, gelir idaresi başkanlığı özelgeleri, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı İcra Dairelerine Öneriler 2018 En güncel dikkat edilmesi gereken hususları da içeren en kapsamlı öneriler listesi ve Adalet Bakanlığı Görüşlerini de barındıran iş bu kitabımızda, Avukatlık Ücret Tarifesi, Harçlar Kanunu, Damga Vergisi Kanunu, Lisanslı Yediemin Depoları ücret tarifesi, 7155 sayılı Yasa ile Abonelik Sözleşmelerden Kaynaklanan Alacaklara İlişkin Takip Usulü Hakkındaki Kanun Şerhleri de iş bu kitapta işlenmiştir. Yargıtay İçtihatları ve örnekler, vb nokta bilgiler, metadojik olarak hukuk terminolojisi sujeleriyle detaylı bilgiler, açıklamalar iş bu kitabımızda yer alacaktır. 2018 yılının son güncel harçlar kanunu, damga vergisi, 7155 sayılı Kanun Değişiklikleri ve Güncel Avukatlık Ücret Tarifesi, Lisanslı Yediemin Depoları Hakkındaki Kanun ve güncel bir çok konu iş bu çalışmamızda ele alınmış olup, katkı ve fayda sağlaması dilek ve temennilerimle.
" (Tanıtım Yazısı)
"Uygulamaya yönelik pratik bilgileri ve çözümleri, uygulamaya yönelik örnekleri içeren iflas hukuku severlere ve bu alanda tensip ve dilekçe örneklerine, ara kararlara ihtiyaç duyulması halinde yardım etmeyi amaçlayan bir iflas hukuku başucu kitabı niteliğindeki işbu eser iflas hukuku alanındaki boşluğu doldurmak adına hazırlanmıştır.
Kitap içerisinde iflasından açılmasından, sonuçlandırılmasına kadar tüm süreçler anlatıldığı gibi örnekler, ara kararlar, tensipler, dilekçeler, iflas beyannamelerine itiraz dilekçeleri, iflas ara kararları vb. birçok örnek ile Yargıtay kararları da ek olarak iliştirilmiştir.
Söz konusu kitabın özellikle Tüm İcra İflas Çalışanları, Avukatlara, iflas idare memurlarına, iflas idaresi vazifesi görenlere ve tüm Hukuk severlere katkı sağlamasını amaçladım.
İflas hukuku özellikle uygulama da çok fazla hak ettiği ilgiyi görmemekte ve hep bu alanda eser ve kaynak az olması nedeniyle hak ettiği değeri bulamamakta olduğundan söz konusu çalışmamızda iflas hukukunun ne denli önemli olduğu ve hukuk sujesinde mutlak ihmal edilmemesi gereken bir alan olduğu hususuna önemle vurgular ve göndermeler yapılmıştır.
Özellikle İcra ve iflas dairesi personellerinin bu alanda uygulamaya yönelik çalışmalar için iflas hukuku pratik bilgilerine de ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.
Özellikle İflas dosyası geldiğinde neler yapacağı adım adım anlatılmış ve her aşaması dikkatle iredelenmiş ve özel tensipleri ve dilekçe, ara karar örnekleri, beyanname verilmesi, yetki belgesi verilmesi vb. hususlarda, yazışmalarda ayrıca kitaba işlenmiştir.
İflas hukuku alanında yapılan hatalar sonucunda hak kayıpları yaşanmaması hem uygulayıcıların hem de, tarafların zarar görmemesi adına işbu eserin çıkarılması için büyük uğraşlar ile yazım süreci tamamlanmıştır.
Çalışmamız sonucunda özellikle daha yeni, daha modern, daha etkin, daha verimli, daha az hata yapan, daha çok uygulamayı bilen ve daha çok iflas hukuku alanına ilgi gösteren modern bir iflas sistemine giden bir çalışma olmasını tüm kalbi duygularımla dilerim. Özellikle şöyle bir söz vardır “İFLAS HUKUKUNDA USUL HER ZAMAN ESASTAN ÖNCE GELİR” bu nedenle iflas hukuku bir nevi usul hukukudur bu nedenle hata kabul etmemektedir.
" (Tanıtım Yazısı)